MedAngel.

Een engelbewaarder. Dat is wat Amin Zayani moet gedacht hebben, toen hij ontdekte dat zijn insuline bevroren en dus onbruikbaar geworden was. Amin kreeg Type 1 diabetes op zijn 19e en onlangs werd dezelfde aandoening ook vastgesteld bij zijn 3-jarige broertje. Hij weet uit eerste hand wat diabetes inhoudt en hoe belangrijk insuline voor ons is.

Amin groeide op in Tunesië en ondervond als snel dat insuline heel temperatuurgevoelig is. Niet voor niets staat er op de bijsluiter dat onaangebroken insuline moet bewaard worden tussen 2 – 8°C. Wist je dat 93% van de mensen die temperatuurgevoelige medicatie moet gebruiken, die niet op de correcte manier bewaart? Net zoals jij en ik, bewaar ik gewoon mijn insuline in het botervakje van de koelkast. Ik heb geen idee van de temperatuur in mijn koelkast: koud. Ik weet wel, dat ik ooit, op vakantie in Corfu, ’s morgens een nieuw flesje insuline uit de koelkast wou halen en deze helemaal bevroren was. Mijn hele voorraad insuline voor de vakantie kapot. Bevroren insuline verliest zijn werking en dan gaan de poppen aan het dansen.

medangel-okAmin ontwikkelde de MedAngel, een draagbare sensor met een bijhorende app (voorlopig enkel voor Android, maar de iOs versie komt er aan), die je waarschuwt voor temperatuurschommelingen in je medicatie. Ik heb de MedAngel in huis gehaald en heb hem getest, zowel in mijn koelkast als onderweg. Via de app moest ik ingeven welke insuline ik gebruik en waar ik ze ga bewaren. De sensor weet dan op welke temperatuur die insuline moet bewaard worden en via een bluetooth verbinding met je smartphone, krijg jij updates over de temperatuur van jouw insuline.

Al snel bleek dat mijn keukenkoelkast niet zo goed afgesteld stond en vaak warmer werd dan gewenst. Ondertussen ligt mijn voorraadje insuline in onze reservekoelkast, die stabieler blijkt van temperatuur. De sensor houdt me up to date en laat me weten wanneer de temperatuur overschreden wordt. Toen de koelkastdeur niet goed gesloten was, kreeg ik al snel een alarm dat de insuline te warm werd.

medangel-too-coldIk ben vast niet de enige persoon, die soms hoge waarden heeft zonder verklaarbare reden. Je corrigeert je te pletter en de hoge waarden blijven stijgen. Je wisselt je pompkatheter en lijn en uiteindelijk ook je insuline, zonder resultaat. Je verhoogt je basale instellingen en koolhydraatratio’s maar je waarden blijven te hoog. Wat als je insuline niet correct bewaard werd en daardoor onbruikbaar geworden is? Hoe kan je dat nagaan?

MedAngel is er voor jou! MedAngel waarschuwt je voor temperatuurschommelingen en zorgt dat je insuline correct bewaard blijft thuis en onderweg (denk maar aan insuline op reis).

Amin wil jou graag op weg zetten om je insuline correct te bewaren en biedt de lezers van Aantafelmettype1diabetes een mooie korting van 15% aan (tem 30/1/2017). Wees er snel bij en geef je code in (bij het afrekenen krijg je de ruimte om de code in te geven: R8TZZ4CRHU5O) om van de korting te genieten. Gooi niet langer insuline weg omdat je vreest dat ze niet correct bewaard geweest is. Voorkom hoge waarden door insuline die bevroren werd en onbruikbaar geworden is. Play it safe! MedAngel!

Zoete groet,

Cathy

VOETNOOT: MedAngel won de Innovation Award 2017 van Novo Nordisk en Lyfebulb.

 

5 gedachtes over “MedAngel.

  1. Ik vind het wel een slimme oplossing van je, met die reservekoelkast! Ik kan me ook voorstellen dat de temperatuur van de koelkast veel beïnvloedt wordt doordat iedereen hem de hele dag open en dicht maakt, dat heb je bij zo’n reservekoelkast waarschijnlijk minder!

    Like

    1. Klopt helemaal, Anne. Zonder de MedAngel had ik helemaal niet geweten. De insuline blijft voorlopig in het botercompartiment in de reservekoelkast. De insuline bewaar ik daar in een Tupperwaredoosje met daarin ook de MedAngel. In maart gaan we naar Amerika en dan neem ik de sensor mee, zodat ik zeker weet dat mijn insuline onderweg ook goed bewaard blijft.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.