Ik tel af!

Het is bijna zover. Deze week vertrekken we op reis, naar Florida. Ik heb zo’n nood aan vakantie, aan zon, aan even weg zijn en lekker genieten. Mijn koffers zijn nog niet gepakt en ik maak me daar ook niet druk in tot zo’n uurtje voor we echt wel moeten vertrekken. Waar ik wel al een tijdje mee bezig ben, is het voorbereiden van alles wat diabetes aan gaat. Ik heb mijn reispompje al in huis, extra pompmateriaal en Dexcom sensoren gehaald, mijn voorraad insuline aangevuld, documenten voor de luchthavendouane vernieuwd, dextro gekocht, Amerikaanse stekker voorzien zodat ik mijn apparaatjes kan opladen ter plaatse. Mijn diabetesvoorraad gaat altijd in mijn handbagage, uit schrik dat ik niets meer zou hebben moest mijn koffer verloren gaan of er niet bij zijn als we landen. Insuline moet sowieso in de handbagage, in een doorzichtig tasje en deze keer zal ik er ook mijn MedAngel sensor bij stoppen, zodat ik de temperatuur in de gaten kan houden.

Daar ik nog altijd de nieuwe Roche-pomp aan het testen ben, gaat deze ook mee naar Amerika. Spannend! Ik heb al een nieuw Lente-basaalpatroon aangemaakt, maar heb een klein vermoeden dat dat profiel in Florida nog wat aanpassingen krijgt, door de aangename temperaturen. De laptop gaat mee en daar staat de configuratiesoftware op, zodat aanpassingen snel kunnen gemaakt worden.

grote mugAmerika is niet het makkelijkste land als het komt op koolhydraten tellen. Er zitten overal verborgen suikers in en zelfs bij ogenschijnlijk “gezonde” maaltijden kan je heel erg bedrogen uit komen. De porties zijn ook veel groter dan wat wij gewend zijn. We komen er wel vaker en hoe vaker we er zijn, hoe meer ik zelf mijn maaltijden klaar maak. Boodschappen doen in die huge supermarkets is voor mij pure fun! Ik wil alles zien en ben elke keer opnieuw onder de indruk van de veel te grote porties, de belachelijk dure prijzen voor gezonde voeding en de spotprijzen voor bijvoorbeeld megazoete frisdrank. Brood moet ik daar al helemaal niet eten, want dan krijg ik gegarandeerd een HIGH op mijn Dexcom te zien. En toch wordt het weer keihard genieten. Amerika is voor mij altijd een beetje thuis komen.. en de diabetes? Die gaat gewoon mee. We kunnen geen vakantie nemen van diabetes, maar diabetes kan wel mee op vakantie.

Volg regelmatig de updates van onze vakantie op mijn Facebookpagina.

Zoete groet,

Cathy

4 gedachtes over “Ik tel af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.