Over mij

how blogs workBloggen is een fijne manier om mensen bewust te maken van hoe het is om te leven met Type 1 diabetes. Deze aandoening is chronisch en voorlopig bestaat er nog geen remedie om de diabetes vaarwel te zeggen. Ondertussen roeien we verder met de riemen die we hebben en gelukkig zijn dat er al heel wat.

Via mijn blog en mijn Facebookpagina laat ik jullie meekijken in mijn dagdagelijkse omgang met Type 1 diabetes. Is het inderdaad “een beetje suiker hebben” of komt er wel wat meer bij te kijken? Kan je alles doen met diabetes of moet je vaak inboeten op geplande uitstapjes of bezigheden?

Omdat ik geen medische scholing heb, kan ik enkel spreken uit het oogpunt van ervaringsdeskundige. De ervaring leert me, dat lotgenoten toch vaak op zoek zijn naar hoe anderen het aanpakken en dan deze info staven bij hun behandelend team. Als mijn blog ook maar één iemand kan vooruithelpen in het aanvaarden van de diabetes, dan is mijn missie geslaagd.

Diabetes heb je elke dag, 24/7, zonder ook maar één dagje verlof. Als je T1 diabetes hebt, ben je insulineafhankelijk. Voor mij betekent dat: NovoRapid Pumpcart in mijn Accu-Chek Insight pomp in combinatie met de G5 Dexcom CGM.

Naast het bloggen, schrijf ik ook elke dag op mijn kookblog Koken en Hoge Hakken. Ik werk als PAB-assistente, een job die ik heel waardevol en boeiend vind. Ik vind het fijn om nieuwe technologieën uit te testen.

Met dank aan mijn man, die ervoor zorgt dat er voldoende centjes binnenkomen, zodat ik kan blijven doen wat ik graag doe en wat me happy maakt.

Met dank aan mijn twee prachtige dochters, die uit eerste hand weten wat het is om samen te leven met een persoon met diabetes. Jammer genoeg weten ze ook hoe vermoeiend hypo’s en hypers zijn en kennen ze termen als ketoacidose, continue glucose meting en complicaties. Ik wou dat het anders was, maar zonder de diabetes zou ik waarschijnlijk niet de persoon zijn die ik nu ben.

Met dank aan mijn vrienden met diabetes, bij wie ik altijd een luisterend oor vind en die weten wat we elke dag doorstaan om de diabetes onder controle te houden.
Met dank aan mijn vrienden zonder diabetes (ja, ik heb ook vrienden zonder diabetes, hoe vreemd is dat?), die de diabetes er ook elke keer bij nemen en die hun angst voor naalden aan de kant moeten zetten, mij de laatste cola light op café moeten gunnen en er over waken dat ik snelle suikers inneem wanneer een hypo mij verrast.

Een extra bedanking aan de medische firma’s voor de kansen die ze bieden om hun toestellen te gebruiken en voor de onpartijdige feedback en uitleg als ik die nodig heb. Ik word niet gefinancierd of gedirigeerd door wie dan ook wat betreft mijn diabetesblog – deze is volledig op vrijwillige basis en onbetaald.

Ik hoor graag jullie feedback en je mag altijd mee aanschuiven aan tafel tijdens één van onze maandelijke lunchuitstappen.

Wil jij graag dat ik een nieuw product voor jou, als medische firma, uittest? Contacteer me dan vrijblijvend.

Zoete groet,

Cathy

15 gedachtes over “Over mij

 1. Ben blij dat ik je blog ontdekt heb. Dit is precies wat ik zocht, iemand die goede uitleg geeft en al enkele jaren “ervaring” heeft met diabetes T1. Zelf heb ik ook T1 op mijn 50ste gekregen, ben nu 53 jaar en ik ken niemand in mijn omgeving die diabetes heeft, daarom ga ik je zeker volgen.

  Like

 2. Ik ben blij dat ik je blog ontdekt heb. Dit is precies wat ik zocht, iemand met al jaren “ervaring” in diabetes type 1. Zelf heb ik op mijn 50ste diabetes T1 gekregen, nu dus 3 jaar en ken ik helemaal niemand in mijn omgeving die ook diabetes heeft, daarom ga ik je zeker volgen.

  Like

 3. Hey Cathy,
  Heb me juist ingeschreven als volger …
  Ik vind het bijzonder fijn om in contact te zijn met andere diabetici …
  Zelf is mijn pancreas bijna 25 jaar geleden gestopt na een operatie in de buik … Had toen ineens een tong van carton en vreselijke niet te lessen dorst. Toen ik naar het UZA belde omdat ik voelde dat er iets mis was, moest ik onmiddellijk komen en wilden ze me opnemen omdat ik 550 BG had … maar dat kon niet omdat mijn kinderen op school waren en mijn man in Madrid voor een beurs … Toen hij zaterdag thuis kwam, ben ik opgenomen voor 5 dagen … Heb nooit iemand gekend met dezelfde problematiek …
  Mijn leven is al aardig veranderd sinds ik your forum ken en je geweldige tips, die me aan de Dexcom en de pomp hebben gebracht … jij hebt gewoon mijn leven veranderd !!!!!!!!!!

  Like

  1. Hey
   heel jammer dat je leven zo drastisch veranderd is na de operatie. Het is belangrijk om lotgenoten te hebben, ook al hebben ze niet helemaal hetzelfde meegemaakt als jij. Die verbondenheid is er, omwille van de diabetes. Je doet dat heel goed, met de pomp en je Dexcom. Blij je hier ook te zien!

   Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Cathy,

  Super, alvast véél succes met je nieuw initiatief! We moeten elkaar steunen hé! Wéten dat je niet alleen staat met je dagelijkse frustraties en gewoon een plaatsje waar je het eens kwijt kan is een fijn gevoel! Ik zou zeggen aan iedereen, gooi het er maar eens uit!

  Like

 5. Cathy, via je kookblog aanbelandt op deze blog. Ben ook diabetispatiënt en de positieve berichten op deze blog zijn meer dan ondersteunend. Eens je accepteert dat je er mee moet leven, verandert dit danig je instelling tegenover verschillende dingen. Surtout als hobbybakker leer je nog beter de ingrediënten te bekijken en ik moet zeggen dat ik dat er nu ook bij mijn (getrouwde) kinderen heb kunnen doorgeven. Leuke is dat er daardoor een wisselwerking van ideetjes ontstaat.
  Je bent aldus een soort ambassadrice. Bedankt en toi toi

  Like

  1. Dag Walter

   wat fijn je hier ook te mogen zien. Jammer natuurlijk dat je daarvoor ook diabetes moest hebben, maar zo te horen heb je het een plekje gegeven in je leven.
   Diabetes heeft mijn pancreas een goeie deuk gegeven. Gelukkig zijn mijn smaakpapillen niet aangetast en kan ik nog evenveel van eten genieten als vroeger.

   Welkom hier!

   Zoete groet,

   Cathy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.