Roche Accu-Chek Insight CGM

Op de eerste dag van onze tweedaagse EASD, hadden we een afspraak met Roche. We waren toch wel een beetje zenuwachtig, niet wetend welke nieuwigheden we zouden leren kennen. We werden meteen in groepjes verdeeld en we kregen verschillende opdrachten.

Jan Jager, Head of Diabetes Care Roche in Nederland, had de eer om ons te laten zien waar Roche momenteel mee bezig is. De Roche Accu-Chek Insight insulinepomp, die momenteel al verkrijgbaar is in Nederland (wij moeten nog even geduld hebben), zal in de nabije toekomst kunnen gelinkt worden aan hun eigen Insight CGM. Qua principe en uitzicht kan ik de Insight CGM wel voor een groot stuk vergelijken met de Dexcom sensor. Het sensordraadje van de Insight is iets kleiner maar ook iets dikker dan dat van Dexcom. De zender is dan weer iets platter en breder dan de zender van de Dexcom G4. Persoonlijk maakt de dikte van de zender me niet veel uit, want er zal altijd wel “iets” zitten dat je ziet, maar ik begrijp dat voor veel mensen de grootte van de zender toch wel een rol speelt.
De sensor blijft 7 dagen zitten en de zender is goed voor 1 jaar. Dat de sensor niet kan herstart worden, vind ik toch een nadeel, want de technologie blijft duur. Dat de zender wel een jaar meegaat, is dan weer een pluspunt. Bij Dexcom garanderen ze een levensduur voor de zender van 6 – 9 maanden, maar ik doe er gemiddeld 13 maanden mee.
De CGM zou heel accuraat zijn en werkt met alarmen die jij zelf instelt naar jouw inzicht, zoals dat ook bij Dexcom het geval is. Alweer een plus, want ik wil echt zelf mijn alarmen kunnen bepalen en verander die ook vaak meerdere keren per dag. De alarmen zijn voor mij ook een must, zodat ik verwittigd word voor hypers en hypo’s. De sensor wordt getest op de buik en wordt ook voor deze regio goedgekeurd. Zoals andere gebruikers ook al opmerkten: we kiezen allemaal liefst zelf de plek waar we de sensor plaatsen en vaak is dat de plek die voor ons het beste werkt.
Het systeem om de sensor in te schieten, is net zoals bij Dexcom een wegwerpsysteem (heeft te maken met steriel werken). Wij vonden dat niet echt milieubewust en streven toch naar een systeem dat net zoals bij de katheters van onze pomp, opnieuw kan gebruikt worden. Het inschieten zelf kon nog niet op het lichaam getest worden, dus over de ervaring van het schieten zelf, kan ik niet veel zeggen.

insight-cgm-systeemDe bloedsuikerwaarden en de trend kunnen op verschillende manieren afgelezen worden: op de afstandsbediening van de pomp (aka glucosemeter), via een IOS of Android app. Er zal ook software bij komen die je helpt met het opsporen van patronen en waarop je duidelijke grafieken te zien krijgt met een globaal beeld van jouw monitoring.

Altijd fijn om te horen dat er verder gezocht wordt naar meer mogelijkheden voor mensen met diabetes. Nu in België de terugbetaling er is voor de Freestyle Libre (Flash Glucose Monitoring) is er een grote stap gezet. We moeten vooruit. Onze levenskwaliteit verhoogt door nieuwe technieken en het aanpakken van de diabetes wordt iets makkelijker. Laat ons duimen dat de terugbetaling voor Continue Glucose Monitoring niet lang meer op zich laat wachten..

Zoete groet,

Cathy

 

 

2 gedachtes over “Roche Accu-Chek Insight CGM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.