Medtronic Diabetes Community Exchange.

In september werd ik als diabetesblogger samen met een hele groep andere Europese diabetesbloggers verwacht op een blogger event van Roche in München. Deze keer mocht ik samen met collega-blogger Kevin van Diablog naar het eerste bloggersevent van Medtronic in het Spaanse Barcelona. Vol verwachting keken we allebei uit naar deze tweedaagse bijeenkomst en ik ben alvast niet teleurgesteld, integendeel.

hh_banner_600x600-01Andrew “Andy”Nicholson uit Nothingham kon zijn enthousiasme niet verbergen toen hij zijn project #hypoheroes voorstelde. Hoe ga jij, als PmD, om met hypoglycaemie? Hoe vaak heb je ze (“hoeveel keer per week?”, lokte van mijn kant meteen reactie uit), hoe pak je ze aan en best of all: hoe vermijd je ze? Beïnvloeden hypo’s je werk, je gezinsleven, je slaap? Of zorg jij voor een hogere bloedsuiker om ze niet te hebben? Wat doe je bij een bloedsuikerspiegel die zo laag is, dat iemand anders jou te hulp moet schieten?
Medtronic koos de hypo heroes als project en is op zoek naar jouw eigen hypo hero. Hopelijk heb je nog niet te vaak gebruik moeten maken van derden om jouw hypo’s op te lossen, maar soms krijg je ook wel eens spontaan hulp van iemand die cola voor je haalt of die je aanmaant je auto aan de kant te zetten bij een zakkende bloedsuiker. Tag #myhypohero en bedank jouw eigen hypo hero voor de momenten waarop je hem nodig had.

Uiteraard waren we niet enkel uitgenodigd om kennis te maken met de hypo heroes. Een team van professionele fotografen legde ons stuk voor stuk vast op de plaat en er werden ook filmpjes opgenomen. Elk land sprak zijn eigen boodschap in zijn eigen taal in. Superbenieuwd naar het resultaat en het leidt geen twijfel dat jullie ze ook te zien zullen krijgen. Just wait and see!

nieuwe-vrienden-barcelonaHet was een fijn weerzien met andere bloggers en altijd leuk om nieuwe mensen met diabetes te leren kennen. Deze keer kregen we geen nieuwe producten in handen, maar werden we wel warm gemaakt voor de volgende samenkomst, want dan gaan we met zijn allen de nieuwste sensor van Medtronic uitproberen. Sommigen onder jullie hebben er al van gehoord en hij is op komst: Guardian Connect CGM. Deze CGM is vooral bedoeld voor mensen die hun diabetes regelen met insulinepennen. Hij is niet gekoppeld aan een pomp. Op je iOs smartphone lees je de grafieken af van je Enlite sensor met zender (bluetooth koppeling). Hiervoor download je de Guardian Connect app. Zoals dat bij CGM altijd het geval is, wordt deze CGM 2x per dag geijkt en maakt ook deze sensor gebruik van alarmen, die je waarschuwen voor aankomende hypers en hypo’s. Als je dat wilt, kan je er voor kiezen dat iemand anders (familielid, verzorgende, diabetesteam,..) verwittigd wordt wanneer je bloedsuiker buiten de marge gaat (bijvoorbeeld bij een veel te lage bloedsuiker krijgt iemand die jij vooraf aanduidde, een smsje). Dat wil zeggen… ooh maar wacht eens even? Verklap ik nu al niet veel te veel? In december mogen Kevin en ik, samen met de rest van onze groep, de Guardian Connect gaan testen. Nog even geduld dus en dan kunnen we uit eigen ervaring vertellen hoe hij werkt en vooral of hij het goed doet!

rosie-walkerDe Britse Rosie Walker – Succesful Diabetes – gaf een workshop rond Diabetes en emoties. Het psychologische aspect van het hebben van diabetes en hoe je daar mee omgaat, wordt nog al te vaak onderschat. Er is heel veel aandacht voor de cijfers, maar hoe vaak wordt ons gevraagd hoe het met ONS gaat? Of we het wel trekken? Waar we mee worstelen of waarom we in een dipje zitten of diabetesmoe zijn.. Rosie reikte ons tools aan om die zaken beter te kunnen plaatsen. Vooral ERIC is me bijgebleven. ERIC staat voor Experience, Reflection, Insight en Change. Onze Ervaringen laten ons Nadenken over wat er in het verleden gebeurde, waardoor we beter Inzicht krijgen en de kans krijgen om Verandering teweeg te brengen. Bedankt Rosie, voor deze leerrijke workshop. Ik had ook bij ons graag wat meer hulp gezien op dat vlak. Depressie en diabetes gaan vaak samen en dan is het ook fijn als je daarbij geholpen kan worden om een weg te vinden om jezelf weer op het juiste spoor te krijgen.

Het fijne aan deze evenementen is, dat je zoveel nieuwe mensen met diabetes leert kennen en dat je in contact komt met de mensen achter de producten die wij elke dag, 24/7, gebruiken. Wie weet beter hoe deze producten werken, dan de makers? Ik kan deze initiatieven dan ook alleen maar toejuichen en voor ons, bloggers, is het een uitgelezen moment om jullie op de hoogte te brengen van de nieuwigheden die op ons wachten.

Zoete groet,

Cathy

 

Een gedachte over “Medtronic Diabetes Community Exchange.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.