Goodies!

Zoveel mensen die een hekel hebben aan boodschappen doen, maar ik vind het zalig! Op zoek gaan naar ongekende producten, nieuwe verpakkingen keuren, proeven, uitproberen en experimenteren met al dat lekkers is iets wat ik liefst elke dag doe. Ik heb dan ook mijn favoriete winkels: Delhaize op de eerste plaats en heel dicht daar tegenaan Albert Heijn. Gelukkig heb ik beide in de buurt en kan ik voluit mijn hartje ophalen.

De goodies van deze keer, heb ik gevonden bij Albert Heijn. Alleen de verpakking al sprak me aan. Het “ziet” er zo gezond en verantwoord uit. Is dat ook zo? Is het ook goed voor je, als je diabetes hebt? Hoe zit het met de koolhydraten?
Jij doet het vast ook wel, als je iets nieuws in je handen krijgt: meteen omdraaien en kijken hoeveel koolhydraten het product bevat? Het interessantste voor mij, is hoeveel gram koolhydraten 100 gr product bevat en dan natuurlijk ook wat er in een portie gaat. Ik vraag me dan ook meteen af: hoe zit het met die porties? Is één gezonde portie 1 koek, maar komt die in een pakje van 3? Vind ik dat dan verantwoord als tussendoortje of is dat teveel? Voor mezelf kies ik liefst een tussendoortje tussen 12 – 15 gr kh. Eigenlijk vind ik het niet leuk, als een tussendoortje per 3 stuks verpakt zit, want wie eet nu één koekje op en laat de andere twee zitten? Een verpakking koekjes die 30 gr kh bevat, vind ik toch wel een echte traktatie en niet langer een tussendoortje. Haal die Tupperware bewaardoosjes maar al te voorschijn, zodat die andere 2 sukkelaars opgeborgen kunnen worden tot een volgende beurt.

strawberry muesli minisDe Made Good Strawberry Muesli Minis vind ik geweldig. Ze komen in een zakje van 24 gr inhoud en dat zakje is goed voor 15 gr kh, waarvan 6 gr suiker en 2 gr vezels. Het deed me een beetje denken aan de zakjes ontbijtgranen die ook verkocht worden, maar dan lekkerder. Handig om mee te nemen of als tussendoortje in de auto te hebben. Ze smaken ook echt naar aardbei. Vooraan staat op de doos: with vegetables… maar dat vind ik een grap. Bij de ingrediënten zie je 0.4 % groentenmixpoeder. Je moet ze dus vooral niet kopen om extra groenten binnen te krijgen. Een lekker tussendoortje met een stevige bite en niet overzoet. Zonder pinda’s, voor wie daar rekening moet mee houden en ook glutenvrij en biologisch, als dat iets voor jou is.

De tweede lekkernij die ik meebracht: Granola fruitbiscuits met volkorengranen en granola fruitbiscuitszaden in twee varianten: met cranberries en zonnebloempitten of rozijnen en pompoenpitten. Ook hier ziet de verpakking er weer heel gezond en hip uit en de koekjes zijn lekker krokant en vullend. Het voelt ook aan als een echt verantwoord tussendoortje. Wat het koolhydraatgehalte betreft: Voor de variant met cranberries reken je per koekje 10.2 gr kh waarvan 3.8 gr suiker en 1.7 gr vezels. De rozijnenversie bevat net iets minder koolhydraten: per koekje reken je daar 9.7 gr kh voor, waarvan 3.9 gr suiker en 1.7 gr vezels. Alleen jammer dat de voorverpakte zakjes 3 koekjes bevatten, wat toch te veel is voor een tussendoortje, vind ik zelf.

Al bij al toch wel blij met mijn aankopen. Dat de koolhydraten al uitgerekend zijn, is meegenomen. Dan hoef ik dat enkel nog in te geven in mijn insulinepompje en het bolusadvies berekent voor mij de hoeveel insuline die ik daarvoor nodig heb, rekening houdend met mijn bloedsuikerwaarde. Ik kijk dan zelf ook nog op mijn Dexcom om te zien in welke richting mijn bloedsuiker evolueert. Bij een daling, trek ik wat voorgestelde eenheden insuline af ; bij een stijging geef ik eerst een correctie en tel er dan nog wat insuline bij. En als het enigszins mogelijk is: wachten met die traktatie tot de insuline inkickt, zodat je hoge pieken vermijdt!

Let jij zelf ook op de koolhydraatwaarde van je aankopen of kijk je daar pas naar op het moment dat je het gaat opeten?

Zoete groet,

Cathy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.