Sushi zonder de koolhydraten

Ik ben helemaal wild van sushi. Waarom bevatten de lekkerste zaken ook weer zoveel koolhydraten? Was daar een reden voor?

Er zijn momenten waarop ik ten volle voor sushi ga. Makkelijk om mee te nemen naar het werk, in cwpid-20151019_114805.jpgombinatie met een bakje wakame (ingelegd zeewier) en een kommetje edamame (soja) boontjes met grof zout. Als ik nu die koolhydraten eens kon beperken in de sushi? Zou dat niet een heel goed idee zijn? Niet alleen minder insuline, maar zeker ook minder problemen met de bloedsuikerwaarden achteraf, want sushi is nogal onvoorspelbaar.

Deze sushi bevatten geen rijst, waardoor ze koolhydraatarm en heel geschikt zijn voor wie matig omgaat met zijn dagdosis koolhydraten. Ze zijn makkelijk om te maken en snel klaar. Doordat ze kleurrijk en gezond ogen, zijn ze ook wel in trek bij kinderen. Wat denk je? Ga jij ze ook maken? Waarom niet met de feestdagen, als hapje bij het aperitief? Of maak verschillende vullingen en serveer ze als hoofdgerecht.

Eet jij koolhydraatarm? Leg je jezelf een bepaald aantal gram koolhydraten per dag op? Of bolus je gewoon voor wat je eet, niet echt rekening houdend met het aantal gram koolhydraten je binnen krijgt? Het lijkt me alvast fijn om deze sushi te eten in een feestmenu, wetende dat de andere gangen vast meer koolhydraten bevatten. Eens je verschillende bolussen moet geven, zit je met overlappende insuline en das niet fijn. Door een paar gangen koolhydraatarm/vrij te maken, bespaar je op je koolhydraattotaal op een feestelijke dag.

Zoete groet,

Cathy

2 gedachtes over “Sushi zonder de koolhydraten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.