Het betere voetenwerk.

Ik hou niet van voeten. Ik hou er ook niet van, als mensen mijn voeten aanraken. Alhoewel ik toch een paar keer per jaar de pedicure opzoek en ik nadien toch blij ben met het resultaat, hoort het niet bij de prioriteiten op mijn to do – lijstje. Na 17 jaar diabetes, heb ik besloten om toch maar eens een podoloog op te zoeken. Gecombineerd met mijn consultatie bij de endocrinoloog en een overleg met de diabeteseducator, zijn dat meteen 3 vliegen in één klap.

Wanneer ik mijn kousen uit doe, valt het me zelf op, hoe ik altijd de randen van mijn kousen omvouw, zodat ze mijn benen niet kunnen afknellen. Ooit gaf iemand mij die tip en sedertdien draag ik mijn kousen altijd op die manier. Mijn benen zijn droog en ik denk er meteen aan dat ik echt weer moet beginnen smeren. Mijn apotheek maakt zelf een uitstekende voeten/benencrème voor me en daar smeer ik dan ’s avonds voor het slapengaan mijn onderbenen en voeten (niet tussen de tenen, daar wil je geen wekere huid) helemaal mee in. Werkt prima om kloofjes te vermijden.

De podologe gebruikt een monofilament (een heel dun plooibaar naaldje) om het gevoel in mijn voeten te testen. Ik weet dat ik deze test zo’n 10 j geleden ook eens gehad heb en dat het resultaat toen 6/6 was. Met de ogen dicht moet ik bevestigen wanneer mijn voeten aangeraakt worden. De score is 6/6: het gevoel in mijn voeten is er nog steeds. Oef! De doorbloeding in mijn voeten is ook OK en mijn voeten voelen allebei even warm. Er zijn geen minder doorbloede (witte) stukken te zien.

Tijd om de pedicure weer eens op te zoeken om mijn teennagels te laten bijknippen. Ik slaag er toch elke keer weer in om ze verkeerd te knippen. Een puntje om aan te werken!

De eeltplekken onder de bal van mijn voet, duiden op een verkeerd gangpatroon. I know, I know! Die steunzolen liggen ergens in huis, maar ik haat die krengen. Ze passen niet in elke schoen en ik draag ze meer niet dan wel. Die eigenzinnigheid toch… Ik neem me voor om andere pantoffels te bestellen, pantoffels die de hele voet omvatten (open hiel is niet zo aan te raden omdat je tenen dan het meeste werk moeten doen) en daar mijn steunzolen in te dragen. Is dat een goeie deal?

Er zijn geen wondjes te zien. De podologe adviseert me om toch regelmatig de binnenkant van mijn schoenen te checken op steentjes, schelpjes, teststrips (hahah, echt, dat zou me ook nog gebeuren), … maar ik kan haar geruststellen: ik check de binnenkant van mijn schoenen meestal voor ik er mijn voeten in steek. Het is namelijk herfst en ik ben niet zo’n fan van spinnen…

Zorg goed voor jezelf en verwen je voeten!

Zoete groet,

Cathy

Naar aanleiding van mijn bezoek aan de podoloog, heb ik me deze huisschoenen aangeschaft. De binnenzool kan er uit en ik kan er mijn steunzolen in kwijt. Aanrader!

4 gedachtes over “Het betere voetenwerk.

  1. Haha Cathy, zo herkenbaar. Ik heb ook een enorme hekel aan dat gepruts aan mijn voeten. Ik moet elke 5 weken, knip mijn nagels (bijna) niet zelf en ze behandelen een ingegroeide teennagel. Toch misschien zelf een keer verkeerd geknipt🤭 Steunzolen staan ook op het ‘to do lijstje’, ze zullen daar nog wel even op blijven staan😬. Oh ja, dat insmeren met een goede creme…..ahum.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.