Abbott bloggersevent Dublin.

Toen ik van Abbott de vraag kreeg, of ik graag mee wou als Belgische diabetesblogger naar Dublin, moest ik geen twee keer nadenken. Bloggersevents zijn gewoon superleuk: we komen samen met diabetesbloggers uit verschillende landen en leren weer bij over wat er gaande is in diabetesland. Daar neem ik graag verlof voor!

google microDublin dus. Een groep van 32 bloggers uit 14 landen. Spannend! Het programma is gekend: we gaan op bezoek bij Google Headquarter’s. Helemaal in mijn nopjes dat we hier masterclass YouTube video content mogen volgen. Niet dat ik ambities heb om vlogger te worden, integendeel, maar het is wel boeiend om te leren hoe je leuke filmpjes kan maken en waar je vooral moet op letten als je wilt dat je filmpjes gevolgd worden.

Google is natuurlijk een unieke kans, maar we kijken ook heel erg uit naar het bezoek aan de fabriek waar de Freestyle Libre van Abbott wordt gemaakt: West. Nog niet eerder ADCzijn hier mensen van buitenaf op bezoek mogen komen, en ik voel me toch wel een beetje vereerd dat ons die beurt valt. We mogen de clean rooms bezichtigen (foto’s maken mag niet) en krijgen uitleg over hoe de productie verloopt. De sensoren worden trouwens op maximum capaciteit gemaakt, 24/7, ook al krijgen jullie nu allicht de indruk dat dat helemaal niet zo is. De leveringstijden zijn momenteel niet zoals we het verwachten, maar Abbott is volop bezig met het bouwen van een nieuwe faciliteit om die productie op te hogen.

Tijdens een presentatie van de grote mannen van Abbott zelf, horen we dat er toch gedacht wordt om ook verder te evolueren van FGM naar CGM (met alarmen dus). Dat de prijzen betaalbaar moeten blijven, daar zijn ze het bij Abbott alleszins over eens. Maar dat zorgt er dan natuurlijk wel voor, dat de vraag zeer groot is. Er wordt bekeken of het mogelijk is om de Libre 3 weken ipv 2 weken te laten werken. Naar productiekost zou dat hetzelfde blijven, maar het probleem met levering zou alvast een stuk minder worden. De mensen van Abbott vinden het ook heel erg jammer, dat ze momenteel niet kunnen tegemoet komen aan de grote vraag, maar laten weten dat ze er alles aan doen om die leveringsproblemen zo goed mogelijk op te vangen. Nog even geduld dus.
Blij dat we toch allemaal onze vragen kunnen stellen en dat we eerlijke antwoorden krijgen. Mede doordat jullie meedenken, kunnen medische firma’s hier op inspelen en hun producten verbeteren. Het blijft dan ook belangrijk dat er bij problemen met de sensoren, contact opgenomen wordt met de klantendienst, zodat er kan nagegaan worden waar het probleem zich situeert en op welke manier dat kan verholpen worden.

Onderschat de kracht van de DOC (diabetes online community) niet. We zijn er voor elkaar en door elkaar te ontmoeten, door te overleggen en te luisteren naar de noden van mensen die net als wij T1 diabetes hebben, helpen we mee aan een betere wereld voor ons allemaal. Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn. Bedankt dus allemaal en bedankt mede-bloggers, voor jullie inzet en de tijd die jullie vrijmaken om jullie volgers te woord te staan op dit soort events. ❤

groepsfoto

Zoete groet,

Cathy

 

2 gedachtes over “Abbott bloggersevent Dublin.

  1. Jij/jullie verrichten echt baanbrekend werk, wat een inzet, wat een enthousiasme. Die betrokkenheid en know how van jullie hebben de grote firma’s nodig. Weeral een mooi blog dat ik graag en met veel aandacht heb gelezen. Doorgaan Cathy!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.