Zorg voor je voeten.

Al enkele jaren kom ik op de diabetesbeurs in Gent, die georganiseerd wordt door de NVKVV. Je komt er in contact met medische firma’s en je ziet er de meest recente diabetesproducten. Er zijn altijd stands waar ik minder interesse voor heb, omdat ik me (nog) niet aangesproken voel. Dat is oa zo met alles wat met de voeten te maken heeft. Tot ik zelf geconfronteerd word met diabetische polyneuropathie. Mijn ogen dwalen af naar beneden en ik kijk naar mijn voeten. Ik draag niet langer de steunzolen die ik eigenlijk altijd zou moeten dragen. De hoge hakken heb ik echter opgeborgen en zijn nu zitschoenen-voor-op-restaurant geworden. Maar wat met mijn kousen? Ik kreeg ooit de tip om – als je diabetes hebt – je kousen binnenstebuiten aan te doen, zodat er geen vervelende naadjes je voeten kunnen beschadigen. Ik vond dat eigenlijk best wel een grappig idee, maar heb het nooit toegepast.

En toen kwam ik deze website tegen, in mijn zoektocht naar nieuwe kousen. Onder de rubriek “diabetes sokken” kwam ik een aantal soorten tegen die mijn interesse wel konden wekken. De lange teensokken herinnerden me aan onze kleurrijke teenkousen van vroeger. Ze mochten van mij wel even kleurrijk zijn, maar bon, als ze maar goed zitten. Het lijkt me ook totaal niet verkeerd om je teentjes apart in te pakken en het voelt ook wel lekker aan. De pasvorm is ideaal en de kousen knellen niet rond de benen (ik hou niet van kousen die mijn benen afknellen). Heerlijk om met je tenen te wiebelen. De kousen zijn gemaakt van anti-bacteriaal materiaal (geen zweetvoeten – yay) en ze voelen koel aan. Ik heb zelf maat 39 en moest kiezen tussen 37-39 of 39-41. Das altijd een moeilijke. Maar een mailtje naar de webshop zelf loste dat wel op. Ik kreeg een Size 2/S toegestuurd en die zitten perfect.

Het tweede paar is een paar zwart gestreepte kousen geworden, met een heerlijke warme binnenkant. Ook hier weer geen afknelling rond de benen (yay yay). Ook hier wel weer een beetje verwarring rond het kiezen van de juiste maat, maar het is een Medium 37/39 geworden en ze zitten heel erg comfortabel. De kousen zakken ook niet af, ondanks het rolboordje. Ik ben fan!

Volgende maand gaan we naar Florida en ik zie altijd een beetje op tegen lastige benen op het vliegtuig. In mijn laatste bloedonderzoek zag ik ook dat ik een lichte kans heb op trombose en dan moet je extra opletten. Nu ik weet dat de andere kousen die ik al in huis heb, van goeie kwaliteit zijn en een aangenaam draagcomfort hebben, denk ik er ook over na om me een paar goeie reiskousen aan te schaffen. Beter voorkomen dan genezen zeker?

Deze webshop heeft ook een blog, waar je heel wat tips kan vinden over bv reizen en steunkousen.

En omdat mensen met diabetes ook wel een beetje gek kunnen doen: vandaag draag ik ze gewoon zo!

diabetes sokken

Zoete groet,

Cathy

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.