Hypo-uitlokkers.

Nog een beetje aan het bekomen van onze vakantie in Florida. Het is super geweest en de diabetes heeft zich ook gedragen. Na een goede nachtrust, was ik klaar om boodschappen te gaan doen voor de komende week. Mijn weekmenu staat genoteerd en ik weet wat ik in huis moet halen (gebruik jij al de MyShopi app om je boodschappenlijstje bij te houden?). Op zondag is het een drukte van jewelste net over de grens, waar de supermarkten gewoon open zijn. Ik weet al op voorhand, dat ik eerst een mini-blikje cola achterover moet slaan, omdat supermarkten voor mij hypo-uitlokkers te zijn. Ik ben allicht niet de enige, die tussen de rekken door aankomende hypo’s te lijf moet gaan. In mijn handtas zitten altijd mini-blikjes cola, repen druivensuiker en een koek, maar in de supermarkt durf ik dat niet zo gauw boven te halen omdat ik niet van diefstal wil beschuldigd worden. Dus ik laat de handtas in de auto staan.

Ook gisteren dus. Begonnen aan de boodschappentocht met een lichtjes dalende 112 mg/dl (6.2 mmol voor de noorderburen) en één mini-blikje cola dus. Ik was de groente/fruitafdeling nog maar in gereden, of ik kreeg al een Dexcom alarm dat mijn waarde sterk aan het dalen was. Daar ik net een blikje cola op had en het toch even duurt eer dat weer te zien is op de CGM, besloot ik nog wat af te wachten. De kar raakte aardig snel vol en mijn ogen schoten alle kanten op om mijn “schade” van 14 dagen uitgebreid boodschappen doen, in te halen. Daar komen die hypo’s volgens mij vandaan: je ogen en je brein die zoveel te verwerken krijgen, dat je bloedsuiker er van daalt! Aan de kassa leg ik netjes 2 leeggedronken blikjes bij de boodschappen en het meisje aan de kasse scant ze gewoon mee met de rest. Geen uitleg gevraagd.

Heb jij dat ook, van die hypo-uitlokkers? Momenten waarbij je al op voorhand weet dat je zeker een hypo zal krijgen? Soms probeer ik dan op voorhand te anticiperen door mijn pompbasaal wat minder te zetten, maar dan eindig ik gegarandeerd hoog. Ik ben benieuwd naar welke zaken/situaties bij jou hypo’s uitlokken.

Zoete groet,

Cathy

4 gedachtes over “Hypo-uitlokkers.

 1. Shoppen ook….als ik geen cola meer in mijn handtas heb neem ik gewoon een flesje uit het rek! Ik ga altijd naar dezelfde supermarkt en ik vermoed dat sommige mensen daar het al weten! 😉
  Ook wanneer ik iets moet gaan doen waar ik nerveus voor ben is het van dat!

  Like

 2. Boodschappen doen is geheid een hypo! Ik eet altijd extra voor het boodschappen doen en dan tóch!
  Inderdaad, je ogen en brein zijn druk bezig.
  Het is ook altijd een heel gesjouw.
  Ik heb een zelfgebakken koek bij. 🍪 Die moet goed zijn voor 1 hypo! 😄

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.