Het boezembakje.

Deze avond staat er een trouwfeest op de planning. Na een hectische werkdag, haast ik me naar huis, nadenkend over wat ik wil aantrekken voor het feest. Dit zijn ideale gelegenheden om een blits jurkje aan te trekken en ik had dan ook ruim op voorhand twee nieuwe outfits gekocht (meisjes moeten kunnen kiezen, toch?). Nieuwe panty’s in de hand, open ik snel de voordeur en onderweg naar de douche grabbel ik mijn duurste hakken bij elkaar omdat we maar een half uurtje meer hebben om op het feest te geraken.

boezembakjeOnder de douche kom ik tot de conclusie dat deze pomp heel handig is qua functies, maar niet zo handig als je de pomp met CGM onder je kledij wilt dragen. Mijn jurkje heeft geen zakken en ik wil vanavond de pomp sowieso niet zichtbaar dragen. Chips & Rice! Grumble. Ik vloek en weet even niet hoe ik dit probleem kan oplossen. Ik heb verschillende opties: of ik wissel nog snel deze pomp voor mijn eigen Roche Aviva Combo pomp in combinatie met de Dexcom CGM. Zo kan ik op mijn meter bolussen en de CGM in mijn handtas houden om de trends van mijn bloedsuiker te checken tijdens het avondfeest. Mijn eigen pomp ligt nu echter al 3 weken vruchteloos in de kast, zonder batterij, wat betekent dat ik er eerst weer alle instellingen moet instoppen (waar ik geen tijd voor heb).
Tweede optie: ik maak toch gebruik van de Medtronic pomp, in combinatie met de Dexcom CGM (die ik nog altijd draag, omdat die gewoon 25-30 dagen blijft zitten bij mij). Deze keer wil ik de bijhorende meter gebruiken om op afstand te bolussen (de boluswizzard is dan niet aanwezig maar persoonlijk vind ik dat niet zo erg)., voortgaand op de sensorwaarde van de Dexcom. Ik zet dan gewoon de alarmen op de Medtronic CGM uit, zodat ik niet iedere keer de pomp van onder mijn kleren moet halen om de alarmen te bevestigen. Voorlopig lijkt dit me de beste optie. We zijn vertrekkensklaar, wanneer de Dexcom alarm geeft dat zijn 7 dagen er op zitten. Great! In de auto herstart ik de Dexcom CGM en bedenk al wanneer ik hem weer kan ijken.

We zijn aangekomen op een schitterende trouwlocatie en het belooft een heerlijk feest te worden. We krijgen meteen een glaasje bubbels aangereikt en het eerste hapje komt er al aan. Ik heb er zin in! In het feest en in het veelbelovende menu. Ik vis de pomp uit mijn décolleté en heb meteen een paar geïnteresseerde kijklustigen. Wat dat boezembakje eigenlijk is? Hier heb ik vanavond geen zin in. Had al aan de Hubby laten weten op weg naar de feestlocatie, dat ik vandaag niet in diabetesstemming was. Dat ik even diabetesvakantie wou. Ondertussen geef ik een bolus en verhoog ik mijn basaal patroon voor enkele uren, zodat ik de aankomende hapjes kan opvangen. Geen idee of er veel koolhydraten volgen of niet, maar voortgaand op het eerste hapje, kijk ik uit naar nog meer koolhydraatarme hapjes, afgewisseld met ander lekkers.

Het getover met de pomp vanuit mijn décolleté stemt me toch niet gunstig. Ik ben hier niet blij mee. Ik ben eigenlijk ook geen fan van apps, maar deze keer zou een app op de smartphone of een aparte ontvanger een meerwaarde zijn. Ik draag mijn pomp al 10 jaar onder mijn kledij, zonder dat ik die moet bovenhalen om te bolussen en dat veeg je niet zomaar weg. Ik weet dat ik niet mag klagen, want er zijn tig mensen die zich geen zorgen hoeven te maken in CGM, omdat ze er gewoonweg geen toegang toe hebben. Er zijn ergere zaken. Dit was gewoon mijn eigen ergernisje op een verder heel fijne avond. Ik ben fan van deze pomp en de bijhorende voordelen, maar er zijn voor mij ook enkele minpunten, zoals dat met elk product is. Zorg dat je altijd voorbereid bent en een B-plan hebt en vergeet vooral niet dat je naast de ergernissen toch het beste kan maken van een subliem feest. Met of zonder boezembakje.

Zoete groet,

Cathy

*Als diabetesblogger test ik momenteel de Medtronic 640G insulinepomp met SmartGuard functie. Collegablogger Kevin van Diablog is recent overgestapt op deze pomp en ik vind de CGM met SmartGuard functie die deze pomp biedt, alvast de test waard.

Volg Aan Tafel met Type 1 diabetes ook op Facebook en neem deel aan discussies.

Advertentie

Een gedachte over “Het boezembakje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.