MySugr

Ik heb er wel een paar ingevuld, van die papieren schriftjes, waar nauwelijks plaats in was om te noteren wat nodig was: je bloedsuikerwaarde, wat je gegeten had en wat je gespoten had. Veel meer kon er niet in en ik had het schriftje zelden bij, waardoor ik ’s avonds mijn hersenen moest pijnigen om te weten wat ik in mijn schriftje moest schrijven. Het hoeft dan ook niet gezegd, dat ik dat niet lang volgehouden heb.

In dit digitale tijdperk hebben we nieuwe mogelijkheden om een diabetesdagboek bij te houden. Op onze smartphone of tablet bijvoorbeeld. Mijn smartphone gaat overal mee en ik heb dus geen excuus meer om niet in te geven wat leerrijk kan zijn voor mezelf en mijn diabetesteam. Over de jaren heb ik verschillende apps gedownload en uitgeprobeerd en uiteindelijk staat er maar eentje meer op mijn smartphone (en dan nog niet eens in een mapje maar gewoon op mijn homescreen).

mysugr-monsterMySugr! Ik vond het meteen een superleuke diabetesapp en werd ook altijd vrolijk van de bijhorende geluidjes. Ik vergat niet langer mijn waarden in te geven, omdat ik benieuwd was welk geluidje de MySugr monstertjes zouden gaan maken. In de app (er is een gratis versie en ook een betalende versie, zowel voor Android als iOs) heb je bijvoorbeeld een tabje: uitdagingen. Je kan zelf kiezen aan welke uitdagingen je wil meedoen om je diabetesbehandeling een handje vooruit te helpen. Eenmaal ingetekend op de door jou gekozen uitdagingen, helpt MySugr jou om je uitdagingen ook effectief aan te gaan. Je krijgt remindertjes toegestuurd om je bloedsuiker te prikken of om toch maar eens te ontbijten of je sportschoenen aan te trekken. Een leuke uitdaging die ik zelf graag aanga, is om bijvoorbeeld een hele dag tussen de lijntjes te blijven.

MySugr is makkelijk in gebruik en door de kleurrijke en grappige layout breng je wat meer zon in je leven met diabetes. Ook al zijn je waarden niet zoals je ze graag wilt: de MySugr monstertjes zullen je aanmoedigen om door te gaan. Doorzetting is belangrijk als je diabetes hebt. We kunnen gewoon niet opgeven, maar een duwtje in de rug is meer dan welkom. Wetende dat een groot deel van de medewerkers van MySugr zelf diabetes heeft, is waarschijnlijk ook de reden waarom de app zo gretig gebruikt wordt. Gewoon, omdat ze weten wat het is en wat wij verlangen van een diabetesapp.

Heb jij vandaag je monster al getemd?

Zoete groet,

Cathy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.