Het tasje.

Er bestaat niet iets als “het tasje”. Ik heb er zoveel, zoveel verschillende kleurtjes en formaten, maar wel allemaal in stof, met een rits. Toen ik dit tasje tegenkwam op Etsy, kreeg ik spontaan een grote glimlach. Zalig vind ik zo’n spulletjes en ik moet ze ook altijd hebben. Onze metertasjes gaan elke dag wel een paar keer door onze handen en dan is het wel zo leuk als ze een glimlach op je gezicht toveren. Ik hou wel van een grapje, van wat humor in mijn leven. Dat maakt het leven met een chronische aandoening weer wat makkelijker. Mijn collectie tasjes wordt altijd maar groter en het ene tasje wordt al wat vaker gebruikt dan het andere. Regelmatig eens van tasje wisselen is leuk!

Wat gaat er allemaal in dat tasje? Even de boel eruit kieperen om te zien wat er nu in zit. inhoud metertasje

Mijn glucosemeter, die tevens de afstandsbediening is voor mijn insulinepomp. Daarbij de Fastclix prikker, met daarin 6 naaldjes, waarvan 2 gebruikt.
Het kabeltje om mijn Dexcom op te laden, zodat ik dat ook in de auto kan doen.
Munten, voor hypo noodgevallen, zodat ik altijd iets van snoep of een blik cola kan kopen.
Een batterij AA voor mijn insulinepomp.
Drie batterijen AAA voor mijn glucosemeter.
Kleine staafjes (roze) suiker, ter waarde van 4 gr kh, om kleine dalingen recht te trekken.
Doosje teststrips, dat elke dag gecheckt wordt op aantal resterende strips, om niet voor verrassingen te komen staan.
Vuile teststrips… een slechte gewoonte die er niet uit gaat. Je kan je DNA toch niet zomaar overal achterlaten?
Aan de rits van mijn tasje, hangt een klein doosje met daarin tabletjes zoetstof, voor als ik met de vriend(inn)en op stap ben en er geen zoetstof bij de koffie/thee komt.

Het tasje dat op Etsy te koop stond, is nog een stuk hoger dan het mijne. Wat betekent dat er ook een pompkatheter en een insulinepatroon bij kan. Altijd handig voor als ik wat langer van huis ben. In mijn auto zit ook altijd een reservetas met spulletjes, maar je zal maar net te ver van je auto weg zijn wanneer je pompkatheter losgerukt wordt.

Ik ben benieuwd naar jouw tasje. Gebruik jij het tasje dat bij je meter geleverd werd of heb jij dat net als ik meteen naar een donkere kast verbannen wegens oersaai?

Zoete groet,

Cathy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.