Ik wil de grootste hebben..

We staan er niet vaak bij stil, maar elke keer wanneer iemand zegt: die insulinepomp is toch wel groot, dan moet ik glimlachen en zie ik meteen de foto voor ogen van de man met de eerste draagbare insulinepomp. Op zijn rug, nota bene! Ik hoor wel vaker van mijn D-vrienden, dat de grootte van de pomp en CGM hen toch wel stoort. Zelf heb ik er minder moeite mee. Ik vind het belangrijker dat ik toegang heb tot een insulinepomp en tot CGM, waardoor ik de grootte van de toestellen minder belangrijk vind. De toestellen zijn er sowieso en ze zijn ondertussen al zo’n deel van mij geworden, dat ik ze zelf niet meer opmerk.

Niemand vindt het blijkbaar een probleem dat de nieuwste iPhone nog groter is dan de vorige versie. Waarom is dat? Schamen wij ons voor onze eigen technologische apparatuur? Terwijl we pronken met de nieuwste smartphone? Is het omdat we nog niet echt vrede hebben met de diabetes, dat onze hulpmiddelen een doorn in het oog zijn? Ziet iedereen echt je pompje op je lichaam zitten of beelden wij ons dat in?
Misschien ligt het aan mij of mijn ingesteldheid, maar als mensen zich omdraaien en naar me kijken, dan verkies ik te denken dat ze vinden dat ik leuk gekleed ben of dat mijn haar helemaal goed zit. Ik vraag me niet eens af of het naar mijn pomp/CGM is dat ze kijken. Daarom dat ik ook wel uit de lucht val, wanneer mensen me vragen: wat is dat? Dan kijk ik bedenkelijk en kaats de bal terug: hoe bedoel je?

Het hoort bij mij, het hoort bij mijn lichaam en bij mijn kledij. Tijdens het shoppen hou ik niet enkel rekening met de kwaliteit van de stof en de snit van wat ik wil kopen, maar ik denk meteen oodexcom Floridak na hoe ik mijn pomp ga dragen bij dit kledingstuk: bh-zakje, AnnaPS hemdje of AnnaPS broekje, tailleband, beenband, .. Tenslotte moet je ze wel kunnen opbergen en ik ben eerlijk gezegd nog geen enkel kledingstuk tegengekomen waarbij ik geen opbergplaats voor mijn pompje kon bedenken.

Soms krijg ik toch wel eens de vraag: Vind je het niet vervelend dat iedereen ziet dat je een sensor draagt?
Ik draag die namelijk altijd op mijn bovenarm en ja, als het mooi weer is, draag ik wel eens topjes of jurkjes zonder mouwen. Ik vind dat helemaal niet vervelend, integendeel. Zoals ik al zei: ik sta er zelfs niet meer bij stil dat die sensor daar zit. En als iemand me er over aanspreekt, dan zal ik er graag uitleg bij geven. Gewoon, omdat deze technologie mijn life saver, mijn veilig gevoel, mijn beschermengel is. En daar hoef ik helemaal niet beschaamd in te zijn. Ik vind het veel vervelender om een bril op mijn neus te hebben dan een pompje of CGM te dragen.

Zoete groet,

Cathy

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.