Het alternatief.

Het kan niet anders, of je hebt ooit wel van iemand de vraag gekregen of je al eens kaneel hebt geprobeerd om je van diabetes te “genezen”. Ik vind het zelf altijd best grappig als mensen met oplossingen aankomen. Niemand wil een chronische aandoening en buitenstaanders komen wel vaker met het gouden ei om ons er vanaf te helpen. Moest er echt een manier bestaan om van diabetes af te komen, dan was dat zeker al in het lang en breed op het journaal geweest.

De meest aangeboden “genezingen” slaan op T2 diabetes maar schaadt het niet, dan baat het niet, dus waarom ook niet proberen om T1 uit te wuiven? Ik zet ze even voor jullie op een rijtje:

  1. 2 eetlepels appelazijn voor het slapengaan, zorgen voor stabielere ochtendwaarden. Diezelfde 2 eetlepels bij een koolhydraatrijke maaltijd, kunnen de glycaemische waarde van een maaltijd naar beneden brengen. Appelazijn dus!
  2. Kaneel: dit magische poeder is niet enkel lekker in appeltaart, maar staat er voor gekend je bloedsuiker alsook je cholesterolwaarden te verlagen. Kaneel en kerst gaan heel goed samen: heb je je bestelling al gedaan?
  3. Zinktabletten om je HbA1c en je bijhorende bloedsuikerwaarden te doen dalen. Prima antioxidant en het kan ook helpen om diabetesgerelateerde complicaties te verminderen (niet echt duidelijk hoe dat dan gaat of welke complicaties dan minder worden).
  4. Als je urine naar esdoornsiroop ruikt, dan is dat vast doordat je fenegriek gebruikt. Fenegriek verlaagt de bloedsuiker en zorgt voor zoete urine. Heel vroeger proefde men urine en als die zoet was, dan was dat een teken dat je diabetes had. Of omdat je misschien teveel fenegriek in je voeding had gebruikt..
  5. Gerst bevat heel veel vezels en vezels zijn goed voor jou en je dierbare darmen. Je mag zo’n 30 gr vezels per dag voorzien en wie leeft op “witte” voeding in plaats van de volkoren variant, zal moeilijk aan die 30 gr komen. Gerst verlaagt ook nog eens je bloedsuiker- en cholesterolwaarden, je nood aan insuline en werkt ontstekingsremmend. Staat er deze week gerst op het menu?
  6. De groene koffieboon is dan weer het aangewezen middel voor gewichtsverlies en werkt ook alweer bloedsuikerverlagend. Waarom heeft niemand ons dat ooit eerder verteld?
  7. Kurkuma: niet alleen onstekingsremmend, maar ook ter voorkoming van diabetes, kanker en tal van andere ziekten. Als je al diabetes hebt, dan kan kurkuma wel zorgen voor betere waarden, een betere spijsvertering en betere leverwaarden. Je hoeft het gele poeder niet over je eten te strooien, er bestaan voedingssupplementen die kurkuma bevatten.
  8. Nu ook te koop via Chinese websites: een pleister die je op je navel kleeft en die daar 3-4 dagen blijft zitten. De pleister werkt vochtafdrijvend en geeft je pancreas een boost, zodat die er weer zin in krijgt. De beste resultaten krijg je na 10-15 pleisters. Of niet. Zolang je er maar in gelooft.

Maar wat als iemand zegt, dat diabetes wel degelijk kan genezen worden? Niet één-twee-drie, maar na meerdere behandelingen en sessies die jouw mindset veranderen? Je bent je eigen waarheid en je leeft ook naar je eigen waarheid. Wat als je echt gelooft dat je jouw diabetes kan genezen? De hele controverse rond homeopathie, placebo’s, nepmiddeltjes, meditatie, .. bestaat ook bij diabetes. Is het mogelijk om je hersenen opnieuw te programmeren en hen te leren, dat jouw vroegere overtuiging dat diabetes voor altijd is, niet juist was? Kan je je hersenen overtuigen om je pancreas te reactiveren en de insulineproducerende cellen te stimuleren het werk te hervatten? Wat als, je geboorte niet zo vlekkeloos verlopen is en je zenuwstelsel daardoor een behoorlijke knauw gekregen heeft waardoor de zenuwbaan naar je pancreas niet vlot meer verloopt? Kan je die zenuwbaan dan herstellen, zodat er weer insuline aangemaakt wordt? Ik ga me er eens in verdiepen en met een open mind de informatie op me af laten komen. Wordt vervolgd.

Zoete groet,

Cathy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.