Jullie komen toch ook?

Ik weet niet meer juist wanneer het was, die eerste keer dat we met een groep hadden afgesproken om het diabetessymposium in Gent te bezoeken, maar het was alleszins het begin van een jaarlijkse afspraak waar we allemaal weer naar uitkeken. Op het symposium kregen we de kans om te zien wat er op dat moment beschikbaar was op de Belgische markt voor mensen met diabetes. Je leerde er diacollegaatjes kennen en het ijs was snel gebroken. Er als eerste aankomen en de beurs helpen afsluiten, zegt dat niet genoeg over de meerwaarde van een diabetessymposium? Waar de professionelen de kans krijgen om de voordrachten bij te wonen, kregen wij de kans om elkaar te ontmoeten of om de vriendschapsbanden aan te halen.

Als je over het diabetessymposium Gent spreekt, kan je dat niet zonder Marleen De Pover te vermelden: de drijvende kracht achter dit gebeuren. Marleen zet zich al jaren in voor mensen met diabetes, niet alleen als lesgeefster, maar ook als diabeteseducator en bezieler van dit symposium. De laatste jaren was de beurs enkel nog toegankelijk voor professionelen en ik was niet de enige die dat jammer vond. De data staan altijd geblokkeerd in mijn agenda en ik heb nog geen jaar overgeslaan.

Wat zou je er nu van vinden, moest die beurs ook weer voor ons toegankelijk zijn? Naast de stands van de medische firma’s, zou er ook ruimte zijn voor informatiesessies (denk aan: tips voor het toepassen van de nieuwe voedingsrichtlijnen in de praktijk, tips van een podoloog naar voetzorg en correcte schoenen, nieuwe tool voor de behandeling van T2 diabetes enz..) waar wij kunnen aan deelnemen en waar je andere mensen met diabetes kan leren kennen. Ik ben alvast fan en ik hoop heel veel van jullie met mij. Het symposium is centraal gelegen en de De Lijn zet je af aan de deur (parking is moeilijker ter plaatse). Voor een luttele 5 euro heb je toegang tot het symposium (met goodiebag) en kan je je hartje ophalen aan de informatie ter plaatse.

symposium mango

Op zoek naar Mangomomenten, dat is het thema van dit jaar en meteen ook de 21e editie van het diabetessymposium in Gent. Mangomomenten zijn kleine, overwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden en/of zorgverleners. Ze zijn niet gebonden aan een welbepaalde ziekte, je hebt er niet veel tijd, middelen of energie voor nodig, maar je maakt er mensen heel erg blij mee. Als persoon met diabetes, heb ik wel vaker van die mangomomenten, jullie vast ook. Daarom willen we ook van jullie, die mangomomenten horen. Gebruik #Mangomoment en laat van je horen. Hou 12 – 13 november 2018 vrij in je agenda en kom met ons meepraten van 14 – 17u. De uitgelezen kans om andere mensen met diabetes te leren kennen en samen te zitten voor een fijne namiddag. Ik reken op jullie!

Heb je zelf een bedrijf en vind je dat ook jij je plek verdient op deze beurs? Ik hoor het graag van je.

Zoete groet,

Cathy

 

2 gedachtes over “Jullie komen toch ook?

 1. ik zou dit fijn vinden van mezelf om daar ook aanwezig te zijn enn heb dit al genoteerd in mijn agenda en kan zeker nog uitleg krijgen wanneer dit zover is, in verband met bus en de nodige afspraken, want anderen horen is voor mij wel echt belangrijk, omdat ik nu ondervind dat ik het er moeilijker mee heb mijn diabeet zijn te aanvaarden.Cathy ik hoor nog wel van jou he , met een lieve groet van Nicole

  Like

  1. Dag Nicole

   we hebben elkaar een paar keer op het symposium gezien ook he? Ik zou het superleuk vinden moest je er weer bij kunnen zijn. Je diabetes aanvaarden blijft een werkpunt, voor ons allemaal. De ene dag is de andere niet. We kunnen periodes hebben waarin het beter gaat en dan weer een periode waarin het totaal niet lukt. Maar je komt er wel, lieve Nicole. Je bent niet alleen x

   Zoete groet,

   Cathy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.