Ik zeg maar..

Mogelijke reacties:

ik: wat een rotdag..

vrienden: hoevéél heb je daarvoor betaald? Ben je gek? Dat zou ik nooit betalen voor zoiets.

endocrinoloog: je kijkt te vaak op je Dexcom/wist je dat mensen met diabetes gemiddeld 10 jaar minder lang leven dan mensen zonder diabetes?

diabeteseducator: wat is er gebeurd? Stuur je je waarden eens door?

diëtiste: wat heb je gegeten?

buitenstaander: mijn buurmeisje had een oma met diabetes en ze hebben bij haar een been moeten afzetten maar zij had dan ook wel zware diabetes.

Dexcom: grote schommelingen verkorten de levensduur van je sensor.

farmaceutische firma: heb je nagemeten met je glucosemeter?

RIZIV: 5 stripjes per dag, meer heb je niet nodig om je diabetes onder controle te houden.

wetenschappers: nog 10 jaar en dan hebben we een genezing voor diabetes.

collega diabeetje: gaat het? Wil je een knuffel?

 

Zoete groet,

Cathy

 

 

6 gedachtes over “Ik zeg maar..

  1. Medediabeten : oh aan het oefenen voor de mount everest? En vzn die andere onzin omdat ze zelf weten dat er geen enkele opmerking helpt en je keineig je best doet

    Like

  2. Hoge waarden kun je ook hebben door een teveel aan insuline : je krijgt een hypo zonder dat je het voelt: je lever mobiliseert het leverglycogeen en ziedaar : 380. Het komt erop aan je dosis insuline af te stemmen op hetgeen je lijf verbrand. Bijzonderste is : dagelijks hetzelfde stramien ! Op restaurant gaan = moeilijkheden zoeken.
    Vergeet vakanties, sporten en geloof niet dat je kan leven als iemand die geen diabetes heeft !! Leven zoals een kluizenaar. Als je aanhoudelijk hoge cijfers hebt kun je eens arginine gebruiken, dat is 1 van de basis aminozuren, vrij verkrijgbaar, en dat doet je bloedsuiker zakken.
    Ik ben 69, heb al meer dan 55 jaar type 1 en leef als een kluizenaar, noch vrouw, noch kinderen en leef op water en brood (’s ochtends en ’s middags, avondeten gekookt : heb ik minste last van mijn gastroparese!) Ik ga ook nooit op vacantie.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.